БОЛОВСРОЛ |
Бакалавр - Хоол үйлдвэрлэл, үйлчилгээний технологи Магистр - Хоол үйлдвэрлэл үйлчилгээний технологи Доктор (Ph.D) - ХАА /биологийн нөөц |
---|---|
Судалгааны чиглэл | Хүнсний зохицуулах үйлчлэл, бүтээгдэхүүн хөгжүүлэлт, хоол ундны аюулгүй байдал, чанарын хяналт |
Судалгааны түлхүүр үг | Бүтээгдэхүүн хөгжүүлэлт, хүнсний зохицуулах үйлчлэл, хоол ундны аюулгүй байдал, чанарын хяналт |
Судалгааны ажлын талаар товч: | Ургамлын гаралтай хүнсний зохицуулах үйлчлэл, антиоксидант шинж чанарын судалгаагаар 2003 онд Япон улсын Хүнсний эрдэм шинжилгээний үндэсний хүрээлэнд ажиллаж суралцсан бөгөөд улмаар докторын судалгааг 2010 онд тус улсад энэ чиглэлээрээ хийж гүйцэтгэсэн. Энэ чиглэлээр 2 доктор удирдаж хамгаалуулсан. Бүтээгдэхүүн хөгжүүлэх чиглэлээр бакалавр магиструудад хичээл орохын зэрэгцээ, дотоодын хүнсний үйлдвэрт зөвлөхөөр ажилладаг. Инженерийн дээд боловсролыг дээшлүүлэх 1000 инженер төслийн хүрээнд Хүнс хатаах хүнсний инженерчлэлийн лабораторийг байгуулан судалгааны ажлуудыг нутагшуулах чиглэлээр ажиллаж байна. |