ШУТИС-ийн Оюутны 4 дотуур байранд Хоол үйлдвэрлэл, үйлчилгээний технологи мэргэжлийн “Зөв зохистой хооллолт – клуб” ын 28 оюутан удирдагч багш С.Сэржмядагийн зааврчилгааар 2024 оны 11-р сарын 23 нд “Өөртөө зориулан бэлтгэх өглөөний хоол, цай” илтгэл болон 7 төрлийн талхан зууш, шөл, үндсэн хоол хийж тайлбарлан сургалтыг зохион байгууллаа. Сургалтанд нийт 4 байрны 79 оюутан хамрагдсан. Үүнд БУХС-ийн Дотуур байрнаас 46 оюутан хамгийн идэвхтэй оролцсон. ХҮҮТ мэргэжлийн 29 оюутнууд 4 байранд багаараа хуваагдан очиж өглөөний хоол, цайны ач холбогдол болон тус бүр хийсэн хоолоо тайлбарлаж сургалтыг явуулахаас гадна өглөөний цай болон сургалтын сэтгэл ханамжийн судалгаа хийв.
ШУТИС-ийн Оюутны дотуур байранд "Өглөөний цайны ач холбогдол" хичээл, сургалтын ирц, оролцоо
№ |
Овог нэр |
Оюутны код |
Утасны дугаар |
Ирц |
Гүйцэтгэсэн ажил, тайлбар |
|
21-Nov |
23-Nov |
|||||
Үйлдвэрлэл технологийн сургуулийн дотуур байр |
||||||
1 |
Б. Алтангэрэл |
В211170037 |
96825600 |
|
+ |
Ногоотой хуурга, баг ахалж зохион байгуулсан |
2 |
Б. Жаргалмаа |
В222560014 |
86744494 |
+ |
+ |
Өндөгтэй хавчуургатай талх |
3 |
Б.Соёл-Эрдэнэ |
В222560015 |
88311159 |
+ |
+ |
Өндөг дүпүтэй шөл |
4 |
Г. Эрхэмбилэг |
В222560001 |
91819196 |
+ |
+ |
Амталсан будаа |
5 |
Т.Жаргалан |
В232560001 |
80143305 |
|
+ |
Замбайн бөмбөлөг |
6 |
Д.Мандухай |
В232560009 |
80845486 |
|
+ |
Өглөөний цайны ач холбогдол-Танилцуулга |
7 |
Н. Сумьябазар |
В242560001 |
90260713 |
+ |
+ |
Овьёосны зутан |
8 |
Э. Ихбаяр |
В242560006 |
94454378 |
+ |
+ |
Гадил, овьёостой шарвин |
Хичээлд хамрагдсан оюутны тоо: |
8 оюутан сургалтанд оролцсон |
|||||
Механик инженерийн сургуулийн дотуур байр |
||||||
1 |
Н. Цэрэнтогтох |
В211170035 |
80510136 |
|
+ |
Танилцуулга, баг ахалж зохион байгуулсан, ногоотой хуурга, амталсан будаа |
2 |
С. Тэнгэр |
В222560002 |
94565275 |
+ |
+ |
Гадил, овьёостой шарвин |
3 |
О.Ананд-Очир |
В232560012 |
94406567 |
|
+ |
Овьёосны зутан |
4 |
Б. Бэлгүүтэй |
В232560010 |
93242020 |
+ |
+ |
Замбайн бөмбөлөг |
5 |
А.Тэмүүлэн |
В242560003 |
80227262 |
+ |
+ |
Өндөгтэй хавчуургатай талх |
6 |
Б. Нандин-Эрдэнэ |
В242560009 |
95166284 |
+ |
+ |
Өндөг дүпүтэй шөл |
7 |
А. Өсөхбаяр |
В242560014 |
80604430 |
|
|
ирсэн |
Хичээлд хамрагдсан оюутны тоо: |
12 оюутан сургалтанд оролцсон |
|||||
Мэдээлэл холбоо технологийн сургуулийн дотуур байр |
||||||
1 |
Г. Номин-Эрдэнэ |
В211170043 |
86182233 |
|
+ |
Танилцуулга тавьсан, баг ахалж зохион байгуулсан |
2 |
Б.Энхжин |
В211170032 |
96693774 |
|
+ |
Овьёосны зутан, өндөгтэй хавчуургатай талх |
3 |
Б.Мөнгөнчимэг |
В211170054 |
94264661 |
|
+ |
Өндөг дүпүтэй шөл, амталсан будаа |
4 |
О.Учрал |
В222560017 |
94700209 |
+ |
+ |
Ногоотой хуурга |
5 |
Б.Оюунцэцэг |
В242560007 |
86978980 |
+ |
+ |
Замбайн бөмбөлөг, гадил овьёостой шарвин |
Хичээлд хамрагдсан оюутны тоо: |
13 оюутан сургалтанд оролцсон |
|||||
Бизнесийн удирдлага, хүмүүнлэгийн сургуулийн дотуур байр |
||||||
1 |
Г. Номиндарь |
В222560003 |
99212255 |
+ |
+ |
Ногоотой хуурга, баг ахалж зохион байгуулсан |
2 |
М.Одонгүнж |
В222560016 |
85547032 |
+ |
+ |
Овьёосны зутан |
3 |
Н.Балжинням |
В222560023 |
91155757 |
+ |
+ |
Танилцуулга тавьсан, зураг авсан |
4 |
Д.Өлзий-Орших |
В222560022 |
89840541 |
+ |
+ |
Өндөгтэй хавчуургатай талх |
5 |
М.Золзаяа |
В232564001 |
99237181 |
+ |
+ |
Замбайн бөмбөлөг |
6 |
Т.Үжин |
В232560005 |
95022168 |
|
+ |
Өндөг дүпүтэй шөл |
7 |
Ө.Тэмүүлэн |
В232560015 |
88406121 |
+ |
+ |
Гадил овьёостой шарвин |
8 |
О.Эрдэнэ-Очир |
В242560010 |
90889884 |
+ |
+ |
Цэвэрлэгээнд оролцсон |
9 |
Б.Эрхэмбаяр |
В242560008 |
88951581 |
+ |
+ |
Амталсан будаа |
Хичээлд хамрагдсан оюутны тоо: |
46 оюутан сургалтанд оролцсон |
Оюутнууд энэхүү сургалтыг гүйцэтгэхдээ урьдчилан түүхий эдээ авах, хоолоо технологийн лабораторид хийж видео бэлтгэн үүнийгээ оюутнуудад сургалтаас гадна цахим мэдээлэл болгон байрны оюутны холбоонд өгсөн болно.
Тайлан бичсэн: Клубын оюутан Г.Номиндарь
Зөвлөх багш С.Сэржмядаг