ШУТИС Үйлдвэрлэлийн технологийн сургуулийн Хүнсний инженерчлэлийн салбарын Хоол үйлдвэрлэл, үйлчилгээний технологи мэргэжлийн “Зөв зохистой хооллолт” Клубын ШУТИС-ийн оюутны 4 дотуур байранд хийсэн өглөөний хоолны сургалтын тайлан
Nyamaa-Odser

ШУТИС-ийн Оюутны 4 дотуур байранд Хоол үйлдвэрлэл, үйлчилгээний технологи мэргэжлийн “Зөв зохистой хооллолт – клуб” ын 28 оюутан удирдагч багш С.Сэржмядагийн зааврчилгааар 2024 оны 11-р сарын 23 нд  “Өөртөө зориулан бэлтгэх өглөөний хоол, цай” илтгэл болон 7 төрлийн талхан зууш, шөл, үндсэн хоол хийж тайлбарлан сургалтыг зохион байгууллаа. Сургалтанд нийт 4 байрны 79 оюутан хамрагдсан. Үүнд БУХС-ийн Дотуур байрнаас 46 оюутан хамгийн идэвхтэй оролцсон. ХҮҮТ мэргэжлийн 29 оюутнууд 4 байранд багаараа хуваагдан очиж өглөөний хоол, цайны ач холбогдол болон тус бүр хийсэн хоолоо тайлбарлаж сургалтыг явуулахаас гадна өглөөний цай болон сургалтын сэтгэл ханамжийн судалгаа хийв.

ШУТИС-ийн Оюутны дотуур байранд "Өглөөний цайны ач холбогдол" хичээл, сургалтын ирц, оролцоо

 

Овог нэр

Оюутны код

Утасны дугаар

Ирц

Гүйцэтгэсэн ажил, тайлбар

21-Nov

23-Nov

Үйлдвэрлэл технологийн сургуулийн дотуур байр

1

Б. Алтангэрэл

В211170037

96825600

 

+

Ногоотой хуурга, баг ахалж зохион байгуулсан

2

Б. Жаргалмаа

В222560014

86744494

+

+

Өндөгтэй хавчуургатай талх

3

Б.Соёл-Эрдэнэ

В222560015

88311159

+

+

Өндөг дүпүтэй шөл

4

Г. Эрхэмбилэг

В222560001

91819196

+

+

Амталсан будаа

5

Т.Жаргалан

В232560001

80143305

 

+

Замбайн бөмбөлөг

6

Д.Мандухай

В232560009

80845486

 

+

Өглөөний цайны ач холбогдол-Танилцуулга

7

Н. Сумьябазар

В242560001

90260713

+

+

Овьёосны зутан

8

Э. Ихбаяр

В242560006

94454378

+

+

Гадил, овьёостой шарвин

Хичээлд хамрагдсан оюутны тоо:

8 оюутан сургалтанд оролцсон

Механик инженерийн сургуулийн дотуур байр

1

Н. Цэрэнтогтох

В211170035

80510136

 

+

Танилцуулга, баг ахалж зохион байгуулсан, ногоотой хуурга, амталсан будаа

2

С. Тэнгэр

В222560002

94565275

+

+

Гадил, овьёостой шарвин

3

О.Ананд-Очир

В232560012

94406567

 

+

Овьёосны зутан

4

Б. Бэлгүүтэй

В232560010

93242020

+

+

Замбайн бөмбөлөг

5

А.Тэмүүлэн

В242560003

80227262

+

+

Өндөгтэй хавчуургатай талх

6

Б. Нандин-Эрдэнэ

В242560009

95166284

+

+

Өндөг дүпүтэй шөл

7

А. Өсөхбаяр

В242560014

80604430

 

 

ирсэн

Хичээлд хамрагдсан оюутны тоо:

12 оюутан сургалтанд оролцсон

Мэдээлэл холбоо технологийн сургуулийн дотуур байр

1

Г. Номин-Эрдэнэ

В211170043

86182233

 

+

Танилцуулга тавьсан, баг ахалж зохион байгуулсан

2

Б.Энхжин

В211170032

96693774

 

+

Овьёосны зутан, өндөгтэй хавчуургатай талх

3

Б.Мөнгөнчимэг

В211170054

94264661

 

+

Өндөг дүпүтэй шөл, амталсан будаа

4

О.Учрал

В222560017

94700209

+

+

Ногоотой хуурга

5

Б.Оюунцэцэг

В242560007

86978980

+

+

Замбайн бөмбөлөг, гадил овьёостой шарвин

Хичээлд хамрагдсан оюутны тоо:

13 оюутан сургалтанд оролцсон

Бизнесийн удирдлага, хүмүүнлэгийн сургуулийн дотуур байр

1

Г. Номиндарь

В222560003

99212255

+

+

Ногоотой хуурга, баг ахалж зохион байгуулсан

2

М.Одонгүнж

В222560016

85547032

+

+

Овьёосны зутан

3

Н.Балжинням

В222560023

91155757

+

+

Танилцуулга тавьсан, зураг авсан

4

Д.Өлзий-Орших

В222560022

89840541

+

+

Өндөгтэй хавчуургатай талх

5

М.Золзаяа

В232564001

99237181

+

+

Замбайн бөмбөлөг

6

Т.Үжин

В232560005

95022168

 

+

Өндөг дүпүтэй шөл

7

Ө.Тэмүүлэн

В232560015

88406121

+

+

Гадил овьёостой шарвин

8

О.Эрдэнэ-Очир

В242560010

90889884

+

+

Цэвэрлэгээнд оролцсон

9

Б.Эрхэмбаяр

В242560008

88951581

+

+

Амталсан будаа

Хичээлд хамрагдсан оюутны тоо:

46 оюутан сургалтанд оролцсон

Оюутнууд энэхүү сургалтыг гүйцэтгэхдээ урьдчилан түүхий эдээ авах, хоолоо технологийн лабораторид хийж видео бэлтгэн үүнийгээ оюутнуудад сургалтаас гадна цахим мэдээлэл болгон байрны оюутны холбоонд өгсөн болно.

 

Тайлан бичсэн: Клубын оюутан                                Г.Номиндарь

Зөвлөх багш                                                                 С.Сэржмядаг