Үйлдвэрлэлийн технологийн сургуулийн судалгааны тэргүүлэх чиглэл:
“УЛАМЖЛАЛТ ТЕХНОЛОГИ, ТОГТВОРТОЙ ҮЙЛДВЭРЛЭЛИЙН СУДАЛГАА, ХӨГЖҮҮЛЭЛТ”
Салбаруудын судалгааны тэргүүлэх чиглэл:
Хөнгөн үйлдвэрлэлийн технологи, инженерчлэлийн салбар :
1. Шинэ материалын судалгаа, хөгжүүлэлт
2. Уламжлалт бүтээгдэхүүн, технологи хөгжүүлэлт
3. Виртуаль загварчлал, ухаалаг бүтээгдэхүүн ба үйлдвэрлэл хөгжүүлэлт
4. Тогтвортой үйлдвэрлэлийн судалгаа, хөгжүүлэлт
Биотехнологи, шим тэжээлийн салбар:
- Хүнсний сүлжээний аюулгүй байдлын судалгаа
- Бичил организмын өсгөврийн сан, генетик нөөцийн судалгаа
- Ногоон үйлдвэрлэл, хүнсний шинэ бүтээгдэхүүний хими, технологийн судалгаа, хөгжүүлэлт
- Хүн амын хоол, шим тэжээлийн судалгаа
Хүнсний инженерчлэлийн салбар:
- Уламжлалт технологи хөгжүүлэлт, үйлдвэрлэлд нэвтрүүлэх шинжлэх ухааны үндэслэл
- Хүнсний шинэ материалын судалгаа, бүтээгдэхүүн хөгжүүлэлт
- Хүнс, хоол үйлдвэрлэлийн хаягдал боловсруулах технологийн судалгаа
- Хүнс үйлдвэрлэлийн процессын оновчлол, бүтээгдэхүүн хөгжүүлэлт
- Хүнсний дэвшилтэт технологид тулгуурласан тоног төхөөрөмжийн зохион бүтээлт, автоматжуулалт
Дизайны салбар:
Монгол урлахуйн уламжлал, ээлтэй дизайны хөгжүүлэлтийн судалгаа