МэдээМэдээлэл

Үйлдвэрлэлийн технологийн сургууль

Микробиологи, биохимийн олимпиад зохион байгуулав

2019.12.03 00:00:00

ШУТИС-ийн ҮТС-ийн Биотехнологи, шим тэжээлийн салбараас жил бүр зохион байгуулдаг “Бичил биетний ертөнцийг хэн сайн мэдэх вэ?” бүтээлийн уралдаан, Микробиологи, Биохимийн бичгийн олимпиад, АХА тэмцээн зэргийг 2019 оны 11-р сарын 30-ны өдөр зохион байгуулж Хүнсний чиглэлээр суралцаж буй нийт 40 оюутан оролцсон болно.

 

                                                 Олимпиадын явц

Энэхүү олимпиадыг Биотехнологи, Шим тэжээлийн салбарын дэргэдэх IB оюутны клубээс зохион байгуулж, шүүгчээр нь тус салбарын профессор, доктор С.Дэлгэрмаа, ахлах багш, доктор Х.Мөнхзаяа, ахлах багш Ш.Нарантуяа нар ажиллалаа.Бүтээлийн уралдаанд ургамлын эсийн гипс ашиглан бүтээж, тавьсан асуултанд оновчтой хариулсан ХҮТИ  2-р дамжааны “Очир” баг түрүүлсэн. Харин “АХА” уралдаанд Хүнсний чанар, аюулгүй байдал хөтөлбөрийн 2-р дамжааны оюутан Б.Баяржавхлан тэргүүлж,  Олимпиадад Хүнсний чанар, аюулгүй байдал хөтөлбөрийн 2-р дамжааны оюутан Б.Баяржавхлан Тэргүүн байр, Хүнсний инженерчлэлийн хөтөлбөрийн 2-р дамжааны оюутан С.Цэрэндулам Дэд байр, Хүнсний инженерчлэлийн хөтөлбөрийн 2-р дамжааны оюутан Б.Мөнгөнчимэг Гутгаар байранд тус тус шалгарлаа.ҮР ДҮН: Энхүү олимпиадад оролцосноор оюутан залуус бичил биетний эсийн бүтэц, зохион байгуулалт, эс дотор явагдах биохимийн процессийг улам гүнзгий судлан мэдсэн болно. Цаашид олимпиадын цар хүрээг өргөжүүлж, зөвхөн мэргэжлийн ангиас бусад ангийн оюутнуудыг бэлдэн оролцуулна.

                                              Шалгарсан оюутнууд

Олимпиадад оролцох, эрдэм мэдлэгээ уралдуулсан нийт оюутан залуусдаа сурлагын өндөр амжилт хүсье.

 ҮЙЛДВЭРЛЭЛИЙН ТЕХНОЛОГИЙН СУРГУУЛЬ БИОТЕХНОЛОГИ, ШИМ ТЭЖЭЭЛИЙН САЛБАР

IB ОЮУТНЫ КЛУБ

2019.12.03

ШУТИС-ийн Үйлдвэрлэлийн технологийн сургууль (ҮТС) болон БНСУ-ын “WITH” Төрийн Бус Байгууллага болон Шим Тэжээл Судлалын Төв (ШТСТ) хамтран “Хоолзүйчийн мэргэжил дээшлүүлэх 6 дахь удаагийн эрчимжүүлсэн сургалтыг Nutrition Care Process” сэдвийн хүрээнд 2017 оны 10-р сарын 5-нд зохион байгууллаа. Энэхүү сургалтын зорилго нь олон улсын шим тэжээлийн үйлчилгээний системийн тухай хоолзүйчдэд мэдлэг олгох, мэргэжлээ дээшлүүлэх болон хоорондоо туршлага солилцох юм. Сургалтанд ур...

Их уншсан мэдээ

``БИОТЕХНОЛОГИ-БИДНИЙ АМЬДРАЛД 2016`` оюутны эрдэм шинжилгээний бага хурал амжилттай зохион байгуулагдлаа

2016.03.12

Биотехнологи, микробиологи мэргэжлээр суралцаж буй оюутнуудыг эрдэм шинжилгээ, судалгааны ажилд дадлагажуулах, тэдний бүтээлч сэтгэлгээг хөгжүүлэх, онол, практикийн уялдаа холбоог сайжруулах зорилгоор...

“D ART – ХАВАР - 2016” ӨДӨРЛӨГ АМЖИЛТТАЙ БОЛЛОО

2016.04.03

ҮТС-ийн дизайны салбарын багш нараас эрхлэн гаргадаг “D Art”  сэтгүүлийн редакциас дизайны салбарын оюутнуудад зориулж “D Art хавар -  2016” ...

ХИС-ын 2-р курсын оюутнууд хүнсний үйлдвэрүүдээр аяллаа.

2016.09.23

ХИС-ын 2-р курсын оюутнууд "Тэсо" ХХК, "АПУ" ХК-ний пивоны үйлдвэр, "АПУ" ХК-ийн Сүүний үйлдвэрүүдтэй танилцлаа. Үйлдвэрүүд оюутнуудад амталгаа, бэлэг, үйлдвэрээс зохион байгуулж буй тэмцээний урилга ...