Боловсрол, шинжлэх ухааны яамнаас хэрэгжүүлж буй “Тэгш боломжийг бүрдүүлэх замаар суралцахуйг дэмжих” төслийн хүрээнд хоолзүйч, тогооч нарыг чадавхжуулах цахим болон танхим хосолсон сургалтыг Биотехнологи, шим тэжээлийн салбараас 2023 оны 1-р сарын 23-24-ний өдрүүдэд амжилттай зохион байгууллаа.
Тус сургалтад төслийн зорилтот дүүрэг, аймаг, сумын ерөнхий боловсролын сургуулийн нийт 140 гаруй хоолзүйч, тогооч нар хамрагдаж хоол үйлдвэрлэлийн эрүүл ахуй, зохистой дадал нэвтрүүлэх боломж, тоног төхөөрөмжийн аюулгүй ажиллагаа, тусгай хэрэгцээт хүүхдийн хоол тэжээлийн хэрэгцээг төлөвлөх сэдвүүдээр суралцав.
Мөн нийслэлийн 15 сургуулийн 30 тогооч, хоолзүйчид тусгай хэрэгцээт хүүхдийн өдрийн хоолны иж бүрдэл хоол хийх дадлага хичээлд хамрагдав. Дадлага хичээлээр махан шанзыг овьёос, гурвалжин будаагаар баяжуулах, алмондны гурилан жигнэмэг, аарц-бурамны шанзтай боов, хүрэн манжин, луувангийн шүүс бэлтгэх технологи ажиллагааг сурахын зэрэгцээ тусгай хэрэгцээт хүүхдүүдэд зориулсан хоолны түүхий эдийн онцлог, хүнсийг орлуулан хэрэглэх мэдлэг чадварыг эзэмшсэн болно.
Тус төслийн хүрээнд Хоолзүй, шим судлалын хавсарга хөтөлбөрт суралцаж буй 36 оюутанд сургалтын тэтгэлэг олгох бөгөөд 27 оюутан сурч байна.
Биотехнологи, шим тэжээлийн салбар
“ХУВЦАС ИНЖЕНЕРЧЛЭЛ-2024” өдөрлөг амжилттай зохион байгуулллагдлаа
ШУТИС Үйлдвэрлэлийн технологийн сургуулийн Хүнсний инженерчлэл салбарын Хоол үйлдвэрлэл, үйлчилгээний технологи мэргэжлийн хөтөлбөрийн “Зөв зохистой хооллолт” Клубын ШУТИС ийн оюутны 4 дотуур байранд өглөөний хоол хийх сургалтын тайлан
“Бичил биетний тэсвэржилтийн талаарх мэдлэг, ойлголтыг сайжруулах дэлхийн 7 хоног” уулзалт, семинар зохион байгуулагдлаа.
ХҮТИТ-ийн Уламжлалт нэг өдрийн аялал-2024
Хөнгөн үйлдвэрлэлийн технологи инжнерчлэлийн тэнхимийн “Шилжин явах цом 2024” дөрвөн төрөлт тэмцээн