МэдээМэдээлэл

Үйлдвэрлэлийн технологийн сургууль

Эмчилгээний хоолзүйчээр мэргэшүүлэх VIII удаагийн хаалтын ажиллагаа, “Хоолзүй тэжээхүй ухаан” мэргэжил сурталчилах өдөрлөг боллоо

2016.12.23 00:00:00

ШУТИС-ийн ҮТС-ийн Шим тэжээл судлалын төвөөс (ШТСТ) зохион байгуулдаг “Эмчилгээний хоолзүйчээр мэргэшүүлэх 8 дахь удаагийн хөтөлбөрийн хаалтын үйл ажилллагаа, “Хоолзүй тэжээхүй ухаан”-ы мэргэжил сурталчилах өдөрлөгийн арга хэмжээ 2016 оны 12 дугаарын сарын 17-ны өдөр Биотехнологи шим судлалын салбартай хамтран амжилттай зохион байгууллаа.Энэхүү арга хэмжээнд ҮТС-ийн эрдэмтэн нарийн бичгийн дарга, доктор М.Пүрэвжав, тэргүүлэх профессор Г.Энхтайван, ахлах багш, доктор Ц.Сонинхишиг, Харвардын их сургуулийн Шим тэжээлийн тэнхимийн докторант ноён Sabri Bromage , ШТСТөвийн зөвлөх Ким Сон Ми, захирал Н.Сугар, судлааачид мөн хоолзүй тэжээхүй ухааны ангийн 1-4 курсын нийт 53 оюутан болон эцэг эхийн төлөөлөл, хоолзүйчээр ажиллаж байгаа төгсөгчдийн төлөөлөлүүд хүрэлцэн ирж туршлага сэтгэгдэлээ хуваалцсан юм.

Мөн “Эмчилгээний хоолзүйчээр мэргэшүүлэх хөтөлбөр”-ийг амжилттай төгсөж сертификатаа гардаж авсан нийт төгсөгчддөө халуун баяр хүргэж цаашдын хүн ардын төлөө хийх их үйлсэд нь томоос том амжилтыг хүсэн ерөөе.

Тус өдөрлөг арга хэмжээнд ШТСТөвийн захирал Н.Сугар “Хоолзүйч мэргэжлийн хөгжил, чиг хандлага” сэдвээр илтгэж тавьж, Эмчилгээний хоолзүйчийн мэргэшүүлэх хөтөлбөрийн төгсөгчдийн төлөөлөлүүд хоолзүйч мэргэжил миний нүдээр, миний оруулах хувь нэмэр сэдэвт танилцуулгыг ирсэн зочдод танилцуулсан юм. Мөн 3,4-р курсын оюутнууддаа өөрсдийн бэлдсэн мэндчилгээг дэвшүүлж өдөрлөгийн үйл ажиллагааг улам чимж өгсөнд талархал илэрхийлье.Мэргэжил сурталчлах өдөрлөгөөр дамжуулан нийт оюутнууд мэргэжлийнхээ талаар илүү их мэдээлэл авч, улам сайн суралцаж чадвартай боловсон хүчин болохын төлөө хичээнэ гэдэгт найдаж байна. 

ШИМ ТЭЖЭЭЛ СУДЛАЛЫН ТӨВИЙН ХАМТ ОЛОН

ШУТИС-ийн Үйлдвэрлэлийн технологийн сургууль (ҮТС) болон БНСУ-ын “WITH” Төрийн Бус Байгууллага болон Шим Тэжээл Судлалын Төв (ШТСТ) хамтран “Хоолзүйчийн мэргэжил дээшлүүлэх 6 дахь удаагийн эрчимжүүлсэн сургалтыг Nutrition Care Process” сэдвийн хүрээнд 2017 оны 10-р сарын 5-нд зохион байгууллаа. Энэхүү сургалтын зорилго нь олон улсын шим тэжээлийн үйлчилгээний системийн тухай хоолзүйчдэд мэдлэг олгох, мэргэжлээ дээшлүүлэх болон хоорондоо туршлага солилцох юм. Сургалтанд ур...

Их уншсан мэдээ

``БИОТЕХНОЛОГИ-БИДНИЙ АМЬДРАЛД 2016`` оюутны эрдэм шинжилгээний бага хурал амжилттай зохион байгуулагдлаа

2016.03.12

Биотехнологи, микробиологи мэргэжлээр суралцаж буй оюутнуудыг эрдэм шинжилгээ, судалгааны ажилд дадлагажуулах, тэдний бүтээлч сэтгэлгээг хөгжүүлэх, онол, практикийн уялдаа холбоог сайжруулах зорилгоор...

ХИС-ын 2-р курсын оюутнууд хүнсний үйлдвэрүүдээр аяллаа.

2016.09.23

ХИС-ын 2-р курсын оюутнууд "Тэсо" ХХК, "АПУ" ХК-ний пивоны үйлдвэр, "АПУ" ХК-ийн Сүүний үйлдвэрүүдтэй танилцлаа. Үйлдвэрүүд оюутнуудад амталгаа, бэлэг, үйлдвэрээс зохион байгуулж буй тэмцээний урилга ...